Toerisme Mol logo

Zilvermeerhaven Port Aventura

Op de grens met onze buurgemeente Dessel vind je een uniek kruispunt van drie kanalen. In de buurt vind je de jachthaven ‘Port Aventura’. Deze haven ligt aan een prachtig binnenmeer en vormt de ideale uitvalsbasis voor een boottocht die je over de kanalen meevoert in alle windrichtingen.

Een camping voor boten, een prachtig uitzicht vanuit het havencafé of terras, over een meer vol met niet-gemotoriseerde watersporters, ideale rust of vertrekplaats voor wandelaars, joggers en fietsers. Kortom, voor ieder die van rust en natuur houdt. Met ± 200 aanlegplaatsen biedt Zilvermeerhaven Port Aventura een tijdelijke of vaste verblijfplaats voor toerboten en jachten. Bij een prachtig uitzicht over het 85 ha grote meer kan je er heerlijk terrassen met warme of frisse dranken en een heerlijke snack, terwijl surfers, zeilers en kajakkers er hun geliefde sport beoefenen. Onder het label 'infovriendelijke horeca' zijn er voor wandelaars, joggers en fietsers in deze Kempense natuurlijke omgeving mogelijkheden te over.

Blauwe Vlag

De Zilvermeerhaven is de trotse bezitter van het De Blauwe Vlag-label. Het label is een internationaal kwaliteitskeurmerk dat in Vlaanderen wordt uitgereikt door de Bond Beter Leefmilieu (BBL) en de Foundation for Enviromental Education (FEE) en staat garant voor kwaliteitsvol duurzaam toerisme aan de kust en binnenwateren. Jachthavens en zwemvijvers kunnen zich hiermee onderscheiden op het vlak van waterkwaliteit, interne milieuzorg, milieueducatie en veiligheid. Kiezen voor de Blauwe Vlag vraagt een blijvende inspanning van de uitbaters, het kwaliteitslabel dient immers elk jaar hernieuwd te worden.


 

Contactgegevens

Zilvermeerlaan 9
+32 (0)495 70 90 83

Faciliteiten

Oplaadpunt voor elektrische fietsenJa
naar top

Niets missen van Mol? Wij houden je op de hoogte!