Toerisme Mol logo

Speelbos Dollemollebos

Het Dollemollebos ligt achter de tuin van ecocentrum De Goren. Het is een plek waar wandelaars, kinderen en toeristen met volle teugen van de natuur genieten. Het Dollemollebos is een natuurlijk speelbos waar verveling geen kans krijgt. Mooie houtsculpturen zorgen voor een bijzondere sfeer in het groen.
foto: QG6A1969.JPG

Vuil maken mag

Een liggende boomstam, afgezaagde boomstronkjes waarop je kan stappen, touwen tussen de bomen,… zorgen voor uitdagende evenwichts- en behendigheidsoefeningen. Het wordt een spannend parcours voor waar kleinere en grotere kinderen hun behendigheid trainen.

 

Genieten in de natuur

Spelen, in groep of individueel, ontmoeten, een eigen wereld creëren, zich verstoppen, plannen smeden met vrienden, observeren. Met natuurlijke materialen bouwen we een boomhut die kinderen stimuleert de natuur te observeren of zich helemaal uit te leven in hun fantasie.

 

Simpelweg spelen

Takken, stokken en stammen. Meer hebben kinderen niet nodig om een kamp te bouwen of een reuze mikadospel te spelen.

 

Spelen maakt moe

Lekker hangen en even uitrusten. Ook daarvoor voorziet het Dollemollebos een leuk plekje. In deze rustige zone voorzien we een amfitheater waarin kinderen een toneeltje kunnen opvoeren of een groepsspel kunnen spelen.

Contactgegevens

In de tuin achter Ecocentrum De Goren
Postelsesteenweg 71

Wanneer

Altijd open

In de buurt ...

naar top