Schitterende glasramen in de Sint-Pieter en Pauwelkerk

Naast heel wat bezienswaardigheden, ja zelfs curiositeiten, bezit de Sint-Pieter en Pauwelkerk ook schitterende glasramen. Wie door de middengang naar voor loopt, merkt dat de glasramen in de zijbeuken eerder bescheiden zijn. Voor het altaar geniet je ten volle van de intense kleuren in het hoogkoor. Wanneer en door wie werden deze glasramen geplaatst? Wie bekostigde dit en wat vertellen ze ons? Naast Petrus en Paulus die de kruisbeuken sieren, krijgen we een prachtig defilé van heel wat heiligen. Waarom slaat Cecilia hier de maat en kijkt Norbertus tevreden toe?

Benieuwd? Neem deel aan deze geleide wandeling. De ramen zullen voortaan spreken!

Deze rondleiding is rolstoeltoegankelijk.

• 19 mrt 2023

naam Sint-Pieter en Pauwelkerk