Fietstocht langs water en zand

Deze informatie is niet meer actueel!
In onze gemeente kan je uren fietsen langs het water. Hoe is al dat water hier gekomen? Van wanneer dateren de twee kanalen die onze gemeente rijk is en waartoe waren ze de aanzet? Wat doet men met al dat witzand dat nadien uit onze bodem werd/wordt gehaald? Een kortfilm in Quartz Experience in Mol-Rauw brengt ons heel wat informatie over de toepassingen van dit kwartszand.

Een leuk namiddagje fietsen in een groene waterrijke omgeving onder begeleiding van een gids. Niet de afstand (30 kilometer), maar de info staat hier op de eerste plaats. En of je weer heel wat nieuwe zaken te weten komt! In de helft van de tocht is er een langere stop voorzien om de dorst te lessen. Waar precies? Aan de rand van het water, wat dacht je!

Inschrijven noodzakelijk via https://www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=1313. Deze fietstocht is niet rolstoeltoegankelijk.

• 21 aug 2022

naam Parking 't Getouw