Toerisme Mol logo

Fietstocht ‘In het spoor van de bevrijding’

Gedurende de bevrijding was het Kempisch kanaal het tafereel van een zeer bloedige strijd waarbij honderden levens verloren zijn gegaan. Helaas is deze gebeurtenis grotendeels in de vergetelheid geraakt. Gedenkstenen langsheen het kanaal zijn nu de enige stille getuigen van deze gevechten. Tijdens een drie uur durende fietstocht van 30 kilometer onder leiding van een gids kom je alles te weten over deze tragische periode van onze vaderlandse geschiedenis. Deze tocht is niet rolstoeltoegankelijk.

Info

Gedurende de bevrijding was het Kempisch kanaal het tafereel van een zeer bloedige strijd waarbij honderden levens verloren zijn gegaan. Helaas is deze gebeurtenis grotendeels in de vergetelheid geraakt. Gedenkstenen langsheen het kanaal zijn nu de enige stille getuigen van deze gevechten.

Tijdens een drie uur durende fietstocht van 30 kilometer onder leiding van een gids kom je alles te weten over deze tragische periode van onze vaderlandse geschiedenis. Deze tocht is niet rolstoeltoegankelijk.

Het aantal deelnemers is beperkt tot twintig personen. Inschrijven noodzakelijk via https://www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=1314

Wanneer

  • 9 okt 2022
    14 uur - 17.30 uur

Waar

naam Sas 6
adres Boeretang z/n2400 Mol

Prijs

€ 5 (0 euro : Kinderen -12 jaar
)

Organisatie

naam Molse Gidsenkring
Alle activiteiten
naar top