Toerisme Mol logo

Heimat, fase 2: De Verderzetting

Info

De Verderzetting is de tweede fase van het artistiek onderzoeksproject Heimat, opgestart door kunstenaars Jakob Van den Broucke en Kasper Demeulemeester.

Wat betekent Heimat vandaag? Hoe verhoudt iemand zich tot (het gebrek aan) herinneringen van plekken en momenten die ons van bij het begin gevormd hebben? Na De Tocht is De Verderzetting onvermijdelijk, verder zoekende, uitbreidend.

Het project startte in de zomer van 2019, toen Jakob en Kasper elkaar en hun gedeelde heimat, Meerhout, tegemoet wandelden vanuit hun huidige woonplaatsen in Gent en Brussel. Een jaar later, in de zomer van 2020, keerde het duo terug, ditmaal in het gezelschap van een geleidelijk gegroeide groep kunstenaars en schrijvers verwant aan de Kempen. Nu, nog een jaar later, trekken ze richting Mol, voor fase twee van het project. Verbonden door herinneringen, ontheemding en vriendschappen strijken ze neer om (opnieuw) in dialoog te treden met de omgeving. Verderzetten waar eerder aan begonnen werd, stap voor stap, steeds verder weg, steeds verder naar wat onvermijdelijk volgen zal.

Heimat, fase 2: De Verderzetting bundelt de resultaten van het project in een happening en een publicatie. Met bijdragen van Alexander Delport, Alice Gompels, Benjamin Sprengers, Florian Vanlee, Helena Ceuppens, Jakob Van den Broucke, Kasper Demeulemeester, Koen Sels, Nick Geboers, Pieter-Jan Verheyen, Zjef Caers, Lot Geukens, Bart Janssen, Koen Peeters, Frederik Willem Daem, Jan Van Tienen, Mats Wotsky, Charlotte Peys en Emilio Lopez-Menchero.

Inschrijven tot 12-9-2021

Wanneer

  • 16 jul 2021
    -
    12 sep 2021

Waar

naam Jakob Smitsmuseum
adres Sluis 155 a2400 Mol

Prijs

€ 5 (4.00 euro : Volwassenen met korting
4.00 euro : Jongeren 18-26 jaar
0.00 euro : Jonger dan 18 jaar
0.00 euro : Musempas
)

Organisatie

naam Jakob Smitsmuseum

Contact

Telefoon
+32 14 31 74 35
e-mail
thomas.deckx@gemeentemol.be
website
https://www.jakobsmits.be
Alle activiteiten
naar top