Toerisme Mol logo

DRAF - het Paard in Beeld

Deze informatie is niet meer actueel!

Info

Kunstkring Cum Laude brengt voor hun tentoonstelling ‘DRAF – Het Paard in Beeld’ werken van diverse kunstdisciplines samen. Tijdens de tentoonstelling ontdek je beeldhouwwerken, schilderijen, ready-mades, aquarellen, fotografiewerken en tekeningen van een twintigtal hedendaagse kunstenaars uit Nederland en België. Het paard, dat niet voor niets een edel dier wordt genoemd, staat in deze tentoonstelling centraal.

Deelnemende kunstenaars: Jef Gysen (Sint-Niklaas), Danny Tulkens, Chihiro Kondo (Westouter), Peter Hoedemaekers (Retie), Nil Boons (Geel), Daisy Boman (Geel), Romain Vaes (Mol), Lisse Habraken (Mol), Katrin Dekoninck (Mol), Raymond Minnen (Mol), Stef Debelder (Mol), Frank Eerhart (Eindhoven), Magali De Leeuw (Geel), Jan Radersma (Eindhoven), Wijnand Zijlmans, Dirk Santens, Cyriel Van den Heuvel, Nelis van Hulten, Jan van den Bungen, Dominque Van de Walle, Piet Moerman, Roger Dehaes (Houtvenne), Cyriel Van den Heuvel (Turnhout), Piet Deceuninck (Mol) en Marc Janssens (Meerhout).

Tijdens de openingsuren van de tentoonstelling kan je bovendien genieten van een verfrissend drankje op het terras van Cum Laude. Hier zijn lokale milieubewuste bieren, biologische drankjes, zuiderse wijnen en echte ‘paardenbieren’ te verkrijgen. Van paardenkracht gesproken, de opbrengst van deze bar gaat voornamelijk naar de Molse vzw Zaba-Kina. Deze Molse vereniging bestaat uit een stevige ploeg uiterst gemotiveerde vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om straatarme kinderen in Congo degelijk onderwijs te verschaffen.

Naast de tentoonstelling kan je op het domein van Cum Laude iedere zaterdag en zondag deelnemen aan allerlei randactiviteiten voor jong en oud, die in het teken staan van het paard:

Demonstratie ‘Shiatsu voor paarden’
Met massagetechnieken, stretchings en energetisch werk tracht de Molse vereniging Het IJkpunt de energiestromen van paarden weer op gang te brengen en blokkades op te heffen. Deze bijzondere technieken toont Annick Gios (het IJkpunt) je met veel plezier. De demonstraties gaan door op zaterdag 3, zondag 4 en zaterdag 10 juli, steeds om 16 uur. Meer info via http://www.hetijkpunt.be.

Rondrit paard en kar
De Molse vereniging Art Equus organiseert ritten in een open koets. Daarin is plaats voor zes volwassenen of acht kinderen. Een tochtje doorheen een aangenaam bos- en weidelandschap duurt twee uur en kost 100 euro. Laat het jachtige leven even achter je en ontdek hoe onze voorouders eeuwenlang de natuur beleefden op het ritme van het paard. De rondritten gaan elke zaterdag en zondag door, doorlopend. Wil je zeker zijn van je rit met paard en kar? Schrijf je op voorhand in via Art Equus (verbistmarianne@gmail.com of 0496 601 051).

Voorlezen voor kleuters
De Vrienden van de Molse Bib (o.a. gelukscoach Anke Van Eeckeren) hebben een jarenlange traditie van voorlezen voor kleuters. Deze keer nemen ze onze kleinsten mee in leuke, spannende avonturen met pony’s en paarden. De natuurrijke vertelplek maakt het geheel nog boeiender. De voorleessessies gaan elke zaterdag en zondag door om 15 uur en 17 uur.

Daarnaast is er een boekenhoekje met strips, tijdschriften en boekjes over paarden. Natuurlijk kunnen springpaardjes, hobbelpaardjes en stokpaardjes ook niet ontbreken.

Hippische vertellingen voor groteren
Het paard heeft al eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in het volksleven van vroeger. Janna Lefevere (coördinator Stuifzand) en Jeroen De Munck (acteur) brengen in de paardenweide onverwacht enkele amusante, spannende, literaire en/of volkse vertellingen waarin een paard natuurlijk de hoofdrol speelt. Deze verrassingsact wordt, zoals de naam het zegt, op onverwachte tijdstippen opgevoerd.

De kunsttentoonstelling en de diverse randactiviteiten kaderen binnen het Feest van de Vlaamse Gemeenschap dat van 2 t.e.m. 18 juli in onze gemeente gevierd wordt. Ontdek het volledige programma via http://www.gemeentemol.be/11juli.

Wanneer

 • 3 jul 2021
  14 uur - 18 uur
 • 4 jul 2021
  14 uur - 18 uur
 • 9 jul 2021
  14 uur - 18 uur
 • 10 jul 2021
  14 uur - 18 uur
 • 11 jul 2021
  14 uur - 18 uur
 • 16 jul 2021
  14 uur - 18 uur
 • 17 jul 2021
  14 uur - 18 uur
 • 18 jul 2021
  14 uur - 18 uur

Waar

naam Cum Laude
adres Fazantstraat z/n2400 Mol

Prijs

Gratis

Organisatie

naam Cum Laude

Contact

Telefoon
+32 477 40 37 27
Telefoon
+32 473 65 50 87
Telefoon
+32 495 26 70 53
e-mail
k.byl@lrm.be
e-mail
luc.vancraenendonck@gmail.com
e-mail
rik.vanbraband@sjbmol.be
Alle activiteiten
naar top