Toerisme Mol logo

Zomerexpo 'To bee or not to bee'

Deze informatie is niet meer actueel!

Info

SCR-Sibelco NV en ‘t Kristallijn bieden je deze expo gratis aan. Deze expo is alle dagen vrij te bezoeken tot en met 31 augustus (te bereiken via het wandelpad net voorbij het Quartz Experience Center). Kom gerust even uitblazen in de ‘bijenstoelen' of breng een bezoekje aan Sibelco ‘s Quartz Experience Center op dinsdag, donderdag of zondagnamiddag (met uitzondering van feestdagen). Meer info is beschikbaar viawww.tkristallijn.be.

De expo ‘To Bee or not to Bee’ brengt de mogelijke oorzaken van de huidige bijensterfte in beeld, zoals het verlies van biodiversiteit, de gevolgen van monocultuur en pesticiden. Toch willen de initiatiefnemers een positief verhaal brengen door te tonen dat oplossingen bestaan en soms verrassend eenvoudig zijn. Prachtige beelden en inspirerende getuigenissen doen de bezoeker inzien dat ook hij of zij de bijen kan helpen.

De meerderheid van de foto’s is van de hand van Belgisch fotograaf Dieter Telemans. Dieter werd geboren en grootgebracht in Burundi, waarna hij naar Brussel trok om fotografie te studeren. Hij is lid van het Londens agentschap Panos Pictures. Zijn werk werd gepubliceerd in internationale kranten zoals Le Monde, Courrier International, The Independent, Frankfurter Allgemeine Zeitung en The New York Times. Op regelmatige basis werkt hij voor Knack, De Tijd en L’Echo. Hij maakte tal van foto’s over de waterproblematiek, met als resultaat een boek Troubled Waters en meerdere tentoonstellingen in Europa en de Verenigde Staten, waaronder Water Awareness 2015 Solutions (WAW2015) in de Belgische senaat.

Wanneer

  • 10 jul 2020
    -
    30 aug 2020

Waar

naam Sibelco - 't Kristallijn
adres Blauwe Keidreef 32400 Mol

Prijs

Gratis

Organisatie

naam 't Kristallijn

Contact

Telefoon
0478999310
e-mail
ibn.delaet@sibelco.com
website
http://www.tkristallijn.be/
Alle activiteiten
naar top