Toerisme Mol logo

Oog in oog: Expo 'Oog in oog' op kindermaat

Deze informatie is niet meer actueel!
De leerlingen van het tweede leerjaar uit vrije basisschool Stapsteen volgden een workshop bij twee kunstenaars die hun werk tonen op de expo ‘Oog in Oog’. Annemie Bogaerts en Veerle Stevens gunden de kinderen een blik in hun eigen creatieve proces en lieten de kinderen experimenteren. Ze tonen de resultaten naast hun eigen werk in het museum. Daarnaast zorgt basisschool Stapsteen voor een pop-up tentoonstelling rond Jakob Smits in hun eigen schoolgebouwen.

Info

De leerlingen van het tweede leerjaar van vrije basisschool Stapsteen volgden een workshop bij twee kunstenaars die hun werk tonen op de tentoonstelling ‘Oog in oog’. Annemie Bogaerts en Veerle Stevens gunden de kinderen een blik in hun eigen creatieve proces.

Annemie Bogaerts, beeldhouwster en grafica, creëerde een verstilde installatie naast het monumentale schilderij ‘Bemint elkander’ van Jakob Smits. Zij liet de leerlingen “kogelkruisjes” bewerken, dit is een vorm die zij ontwierp in brons en nadien in was. Elk kind kreeg een “kogelkruisje” om daarmee een eigen creatie te maken. Deze bewerkte objecten worden geëxposeerd in het museum bij het artistiek werk van Annemie.

Veerle Stevens liet de kinderen naar levende schapen schetsen. Dit als voorbereiding op een olieverfschilderij dat ze maakten volgens de regels van de kunst. Eerst maakten ze een tonale onderschildering in één kleur. Vervolgens ging er veel aandacht naar kleur in zijn vele nuances en hoe je deze mengt. Veerle maakte hen ook wegwijs in het gebruik van de juiste penselen. De resultaten, een kudde schapen, worden getoond naast haar werk in het museum.

Leen Verdonck, de bezieler van dit nevenproject bij de tentoonstelling ‘Oog in oog’, organiseert in vrije basisschool Stapsteen een pop-up tentoonstelling met de overige creaties van de leerlingen van het 2e leerjaar. In deze tentoonstelling staat de kunstenaar Jakob Smits centraal. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen in de school.

Waar: Jakob Smitsmuseum en vrije basisschool Stapsteen

Wanneer:
EXPO ‘Oog in oog’ op kindermaat in het JSM: 31/12/2019 tot 12/1/2020
Pop–up tentoonstelling rond Jakob Smits in vrije basisschool Stapsteen: 6/1/2020 tot 10/1/2020
De tentoonstelling ‘Oog in oog’, waar curatoren Veerle Stevens en Ivo Verheyen 14 kunstenaars uitnodigden om in dialoog te gaan met het werk van Jakob Smits en de Molse schilderskolonie, loopt van 9/11/2019 tot 12/1/2020.

Het Jakob Smits museum is open van dinsdag tot zondag van 13 tot 17 uur.

Wanneer

  • 31 dec 2019
    -
    12 jan 2020

Waar

naam Jakob Smitsmuseum
adres Sluis 155 a2400 Mol

Prijs

€ 4 (Volwassenen met korting : 3 euro (+65, -26, houder van OKV-, KNACK-, Davidsfonds-, Academie- en lerarenkaart) Leden van de vrienden, - 18: gratis)

Organisatie

naam Vrienden van het Jakob Smitsmuseum

Contact

Telefoon
014317435
e-mail
info@jakobsmits.be
Alle activiteiten
naar top