Toerisme Mol logo

De Milieuboot komt naar Mol - Vaar mee!

Deze informatie is niet meer actueel!

Info

Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je klas, familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot.

Van 19 tot en met 25 september organiseert De Milieuboot milieuboottochten op het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten en het Kanaal Bocholt-Herentals met vertrek en aankomst in Mol en Arendonk. In de week is de milieuboot gereserveerd voor scholen, in het weekend en op woensdagnamiddag is iedereen welkom.

Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van het kanaal, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van het kanaal waarop je vaart. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn. Geïnteresseerd? Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt!

Jongeren tot 18 jaar betalen 4 euro, volwassenen 8 euro. De tocht duurt 3 uur. In het weekend vaart de milieuboot van 10 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur, op werkdagen van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. De milieuboot vaart gegarandeerd uit vanaf 25 deelnemers. Je moet wel op voorhand inschrijven viawww.milieuboot.be. Voor inlichtingen kan je terecht op het nummer 053 72 94 20.

De Kempense kanalen zijn sterk in trek bij wandelaars, vissers, kajakkers en fietsers. De typische begroeiing van de Kempense zandbodem zorgt op veel plaatsen voor een uniek landschap. De Educatieve Milieuboottochten worden gesubsidieerd door het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid.

Wanneer

  • 19 sep 2019
    10 uur
  • 19 sep 2019
    14 uur

Waar

naam Te bepalen; aan het kanaal in Mol
adres te bepalen te bepalen2400 Mol

Prijs

€ 8 (4 euro voor -18 jarigen)

Organisatie

naam De Milieuboot tel. 053729420 websitehttp://www.milieuboot.be/ e-mailinfo@milieuboot.be

Contact

Telefoon
053729420
e-mail
info@milieuboot.be
website
https://www.milieuboot.be/
Alle activiteiten
naar top