Toerisme Mol logo

Fairtrade zomerrestaurant

Deze informatie is niet meer actueel!
De zomerse fairtrade wereldrestaurants zijn een ware traditie. In 2019 trekt de Molse wereldwinkelploeg voor de 36e maal de schortjes aan en verschanst ze zich opnieuw in de keuken om overheerlijke uitheemse menu's tevoorschijn te toveren met fairtrade producten.Vandaag serveren we een (h)eerlijke creatieve klimaatmaaltijd.

Info

De zomerse fairtrade wereldrestaurants zijn een ware traditie. In 2019 trekt de Molse wereldwinkelploeg voor de 36e maal de schortjes aan en verschanst ze zich opnieuw in de keuken om overheerlijke uitheemse menu's tevoorschijn te toveren met fairtrade producten.

Dit jaar wordt de opbrengst van de restaurants geschonken aan vier kleinschalige projecten. En hoewel ze voor deze projecten graag een mooie opbrengst bijeen kokkerellen, willen ze de gerechten ook voor ieders beurs betaalbaar houden.

Vandaag serveren we een (h)eerlijke creatieve klimaatmaaltijd.

Bij alle gerechten is een lekker dessert in de prijs inbegrepen. Wil je een vegetarische schotel? Vermeld dat dan bij je inschrijving. Ze vragen je om enkele dagen vooraf in te schrijven op 014 31 46 68 of wereldwinkelmol@hotmail.com

Projecten die ze dit jaar ondersteunen:

Sherpa health care – Nepal: Sherpa Health care wil eerstelijnsgezondheidszorg aanbieden aan de mensen van de regio Sotang 6 Solukhumbu in Nepal. Hiervoor wordt er een gezondheidscentrum gebouwd waar de mensen terecht kunnen bij ziekte, ongeval, prenataal onderzoek, … Het gebouw is voltooid. Nu is men bezig met de financiering van de inrichting, de aankoop van medisch materiaal, het onderhoud van de gebouwen, …

Vrouwengroepen in Kara Kara – Niger: In onze zustergemeente Kara Kara ondersteunen we zeventien vrouwengroepen met het opzetten van kleine economische projecten en het verbeteren van de opbrengsten van hun gezamenlijke moestuinen en pindavelden. Zo verwerven de vrouwen een sterkere positie en kunnen ze de economische situatie van hun families verbeteren.

Kinderrefter Santo Tomás – Nicaragua: Veel kinderen uit de armste wijken in Santo Tomás komen er niet toe om één volwaardige maaltijd per dag te eten. De comedor infantil (kinderrefter) wil deze kinderen daarom dagelijks een gratis maaltijd aanbieden die aan de kwalitatieve eisen voldoet. De kinderrefter is ook een volledig dienstencentrum voor arme kinderen tot 12 jaar. De monitoren en een psychologe bieden elke weekdag activiteiten aan voor de kinderen.

PimperNieuw vzw: wil werk en activiteiten aanbieden aan mensen die niet op de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen, of er zich niet thuis voelen. PimperNieuw zorgt voor een gezellig atelier, begeleiding en materialen. Met deze materialen kunnen er op eigen tempo nieuwe opgepimpte producten gecreëerd worden. De stukken die op die manier tot stand komen, zijn uniek, net zoals hun makers.

Wanneer

  • 14 sep 2019
    17.30 uur - 21 uur

Waar

naam Wereldwinkel Mol
adres Santo Tomasplein 12400 Mol

Prijs

€ 14 (volwassenen, 7 euro voor een kinderportie)

Organisatie

naam Wereldwinkel Mol tel. 014314668 e-mailwereldwinkelmol@hotmail.com

Contact

Telefoon
014314668
e-mail
wereldwinkelmol@hotmail.com
Alle activiteiten
naar top