De boekenwereld van de abdij van Postel

Een geleid bezoek aan de vernieuwde toonzaal van de bibliotheek met handschriften of miniaturen, wiegendrukken en uitzonderlijke drukken uit de 15de tot de 18de eeuw. Bij deze waardevolle collectie bevinden zich de polyglotbijbel van Plantijn en schitterende plantenboeken van Dodoens en Maria Sybilla Merian. Deze werken zijn ook te bewonderen in het Plantijn-Moretusmuseum, Londen en Sint-Petersburg. Ook de tentoongestelde cartografie met werken van Ortelius, Janssonius, Blaeu, Ottens ... biedt een prachtige kijk op de evolutie van atlassen vanaf de 16de tot de 18de eeuw. Het was wetenschap die kunstvol gepresenteerd werd. De werken worden op groot formaat geprojecteerd. Dit is de 'Postelse pracht'.

• 10 nov 2019

naam Witte ingangspoort norbertijnenabdij