Toerisme Mol logo

Wandeling rond de plas van 't Rauw

Deze informatie is niet meer actueel!
Ben je benieuwd naar de evolutie van het Rauwse landschap vanaf de 19de eeuw? Tijdens een mooie wandeling van ongeveer 6 km kom je meer te weten over de evolutie van het Rauwse landschap vanaf de 19de eeuw.

Info

Ben je benieuwd naar de evolutie van het Rauwse landschap vanaf de 19de eeuw? Heb je zin om daarbij je benen te strekken tijdens een 6 kilometer lange wandeling rond de plas van ‘t Rauw? Kom dan op zondag 28 april naar ’t Kristallijn, Blauwe Keidreef 3. We vertrekken om 14 uur stipt. Het einde is voorzien rond 16 uur. Je betaalt 5 euro ter plaatse, vooraf inschrijven is niet nodig.

Tijdens een mooie wandeling van ongeveer 6 km kom je meer te weten over de evolutie van het Rauwse landschap vanaf de 19de eeuw. Welke rol speelde het kanaal en de wateringen hierbij? Wat is spriet steken en wat waren de gevolgen voor het landschap? Hoe evolueerden de inwoners van arme boeren naar een rijkere regio? Welke rol speelde de zandontginning hierbij? Tijdens de wandeling langs het Kempisch kanaal, de sprietputten, natuurgebied De Maat, de restanten van Kasteel De Maat, de wateringen en de zandputten van Rauw beantwoordt een ervaren gids al deze vragen.

Deze wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Honden zijn niet toegelaten.

Wanneer

  • 28 apr 2019
    14 uur - 16 uur

Waar

naam 't Kristallijn
adres Blauwe Keidreef 32400 Mol

Prijs

€ 5

Organisatie

naam Molse Gidsenkring tel. 0486790550 e-mailmolse.gidsenkring2@telenet.be

Contact

Telefoon
014330785
e-mail
toerisme@gemeentemol.be
e-mail
molse.gidsenkring@telenet.be
Alle activiteiten
naar top