Toerisme Mol logo

Van kloosterapotheek tot modern labo

In het verleden hadden kloosters een medicinale kruidentuin want zieken verzorgen was één van de werken van barmhartigheid. Ze waren zelfvoorzienend en hadden boomgaarden, vee, velden en een groentetuin. In Postel was het niet anders maar de moestuin lag er eind vorige eeuw braak bij tot Broeder Guy de traditie nieuw leven inblies.

Info

In het verleden hadden kloosters een medicinale kruidentuin want zieken verzorgen was één van de werken van barmhartigheid. Ze waren zelfvoorzienend en hadden boomgaarden, vee, velden en een groentetuin. In Postel was het niet anders. De moestuin lag er eind vorige eeuw echter braak bij tot Broeder Guy de traditie nieuw leven inblies. Hij legde een medicinale kruidentuin aan, hij volgde een herboristenopleiding en stampte een modern kruidenlabo uit de grond waar hij Postula producten maakt volgens de regels van de kruidenverwerking: gezondheidsbevorderende likeuren, siropen, crèmes en kruidenpoeders…

Bezoek zijn unieke kruidentuin met een herborist die je vertelt wat de wetenschap ontdekt heeft over de traditioneel gebruikte kruiden en hoe je ze zelf in je huisapotheek en je keuken kan gebruiken. Duik in de kruidengeschiedenis en leer alles over pestplanten, heilige boontjes en trappistenvlees. Verneem waarom er geen bonenkruid mocht staan in de abijtuintjes, maar er wel hop in bier mocht worden gebruikt.

Inschrijven via molse.gidsenkring@telenet.be - max 30 deelnemers

Wanneer

  • 27 aug 2019
    14 uur - 16 uur
  • 10 sep 2019
    14 uur - 16 uur

Waar

naam Wit poortgebouw abdij Postel
adres Abdijlaan 162400 Mol-Postel

Prijs

€ 5

Organisatie

naam Molse Gidsenkring tel. 32486790550 e-mailmolse.gidsenkring2@telenet.be

Contact

Telefoon
3214330785
Telefoon
3214330785
e-mail
molse.gidsenkring@telenet.be
e-mail
toerisme@gemeentemol.be
Alle activiteiten
naar top