Toerisme Mol logo

Mol-Centrum Rozenberg Lichtstoet

Deze informatie is niet meer actueel!
Op zaterdag 14 september zal voor de 135e keer de oudste en grootste lichtstoet ter wereld door de centrumstraten trekken. Ongeveer 23 praalwagens zullen je onderdompelen in een opwindende sfeer van romantiek, fantasie, adembenemende (licht)technologie en levendige kleuren.

Info

135 jaar Mol-Centrum Rozenberg Lichtstoet: sinds 1885 een buitengewone belevenis!

Op zaterdag 14 september zal voor de 135e keer de oudste en grootste lichtstoet ter wereld door de centrumstraten trekken. Ongeveer 23 praalwagens zullen je onderdompelen in een opwindende sfeer van romantiek, fantasie, adembenemende (licht)technologie en levendige kleuren. Het gezamenlijke elektrische vermogen aan lichteffecten in dit onvergetelijke spektakel bedraagt meer dan 1 miljoen watt! Dat is het equivalent van 300 000 traditionele gloeilampjes. Geloof ons: je zal genieten van deze unieke en spectaculaire audiovisuele ervaring. De Mol Centrum Rozenberg Lichtstoet is opgenomen in de Vlaamse Inventaris voor Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Vanaf 19.45 uur start het straatanimatieprogramma. De start van de 135e lichtstoet wordt om 20.45 uur aangekondigd door een schitterend vuurwerk.

Ontdek ook op zondag 15 september onze 13e “Open Rozenberg”. Precies één dag na de lichtstoet is Rozenberg van 13 tot 23 uur verkeersvrij met gezellige terrasjes, kermisattracties, circusartiesten, kinderboerderij, demo’s allerhande, dans en muziek, treintjes, stormbaan, springkastelen en doorlopend live optredens.

Op www.rozenberglichtstoet.be vind je meer informatie over dit evenemen en de voorverkoopadressen. Je kan er eveneens de voortgang van de opbouw van de praalwagens volgen. Neem ook zeker een kijkje op onze facebookpagina: www.facebook.com/RozenbergLichtstoet.

Wanneer

  • 14 sep 2019
    20.45 uur - 23.45 uur

Waar

naam In het centrum van onze gemeente
adres 2400 Mol

Prijs

€ 7 (VVK: 5 euro. Jongeren tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Er kunnen enkel vrijetijdscheques gebruikt worden in het voorverkoopadres van de gemeentelijke dienst toerisme, Markt 1a.)

Organisatie

naam Koninklijke Maatschappij De Rozenband vzw

Contact

Telefoon
0486 43 89 87
e-mail
rozenberg.lichtstoet@online.be
Alle activiteiten
naar top