Toerisme Mol logo

De 6 redenen waarom je de Groote Prijs Bristol Moll niet mag missen!

Maart en april staan dit jaar volledig in het teken van de oude fietsenfabriek Bristol, die tijdens het interbellum en na de Tweede Wereldoorlog in volle bloei was. Op 2 april vieren we de fabriek met een heuse retrokoers. Nog eens een echte koers in het Centrum zoals vroeger! Ontdek hier waarom je dit evenement echt niet mag missen.

1. Voor jong en oud

Zowel gezinnen met kinderen, vriendengroepen, goede kennissen, buurmannen als familie zijn welkom op de drie koersen. Het is een leuk evenement waar iedereen zich kan amuseren!

 

2. Retrodorp

Het Rondplein toveren we om tot een retrodorp met nostalgische kermisattracties waaronder een zweefmolen, kop van jut en een prachtige draaimolen. Verder versieren we het retrodorp met een parcours voor kinderen op gekke fietsen en echte spekbakkers. Opgeweckt zorgt voor een streepje Vlaamse muziek.

 

3. Once in a lifetime!

Dit is een uniek evenement om mee te maken. Profiteer van de eerste én laatste keer dat deze parel uit de geschiedenis terugkomt.

 

4. Drie in een

Op 2 april krijg je drie koersen te zien: Een kinderrit voor de kleinsten, de Bristolparade met enkel authentieke Bristolfietsen én de retrokoers ‘Groote Prijs Bristol Moll’ met retrofietsen van minstens 25 jaar oud.

 

5. Afsluiten met een terrasje in de Corbiestraat

De koersbeleving kan natuurlijk alleen maar leuker worden met een hapje en drankje bij. Ga gezellig in het lentezonnetje genieten op één van de terrasjes in en rond de Corbiestraat! 

 

6. Nagenieten

Zin om nog lang na te genieten? Bestel het boek met prachtige verhalen uit de tijd van toen met Bristol als rode draad, én een voorwoord van Tom Boonen! Meer info vind je op www.opvelobristol.be

Van 31 maart tot 22 april ben je welkom op de expo ‘Op velo Bristol’ in de Zwaan. De tentoonstelling dompelt je onder in het verhaal van Bristol. Topattractie is zeker de originele Bristolfiets waarmee Rik Van Steenbergen wereldkampioen werd in 1949.

 

Bekijk het volledige programma op www.opvelobristol.be

naar top