Toerisme Mol logo

5 redenen om de lichtstoeten in #MooiMol niet te missen!

Een lichtstoet blijft voor jong en oud een fantastisch evenement. En Mol heeft er zo twee! Elk jaar komen de bouwers met nieuwe lichtgevende creaties op de proppen, en daar mogen wij niet één, maar twee keer van genieten.

1. Erfgoed

In 2012 werden de Molse Lichtstoeten opgenomen in de Vlaamse Inventaris voor Immateriaal Cultureel Erfgoed, en met rede! Wat in 1885 begon als een fakkeltocht, groeide uit tot een magnifieke praalstoet die tot ieders verbeelding spreekt.


2. Kinderlijke verwondering

Bezorg kinderen de avond van hun leven. Ze zullen staan springen van enthousiasme! Sluit de avond af met een grote zak smoutebollen.


3. Ambiance voor en na

De lichtstoeten zorgen ook voor plezier rondom. Langs het traject vind je tal van terrasjes en eetkraampjes. Animatie en kermisattracties fleuren het decor op.


4. Twee stoeten, toch heel verschillend

De Rozenberg Lichtstoet verschilt enorm van Lichtstoet Ginderbuiten. Elke praalwagen schittert maar één keer. Verschillende thema’s worden besproken: het ene team werkt met humor, het andere speelt in op de actualiteit,… Je kan elk jaar zeker zijn van een uniek schouwspel.


5. Magie & nostalgie

Je wordt elk jaar overvallen door een magisch – voor sommigen nostalgisch- gevoel. De lichtstoeten zijn traditie voor jong en oud. Je valt van de ene verbazing in de andere.

Ontdek de prachtige lichtstoeten zelf! Je moet zelfs niet kiezen, je kan ze alle twee bezoeken!

Contactgegevens

naar top