Toerisme Mol logo

Pagadderpad

Zeg niet zomaar ‘wandelen’ tegen een avontuur op het Pagadderpad! Een leuke manier voor de kinderen om te bewegen en te spelen in de natuur. Mama, papa, broer, zus, hond, … iedereen gaat mee op avontuur. De grote keuze aan activiteiten en spelletjes zorgt voor een uniek parcours doorheen het bos. Bovendien is het altijd open en helemaal gratis!
foto: 20160718_121810
  • foto: 20160718_121351
  • foto: Pagadderpad
  • foto: Pagadderpad 2

Wat te doen?

Je verveelt je geen seconde tijdens een wandeling op het Pagadderpad. Lopen over water, springen, rennen als een konijn, sluw zijn als een vos, denappelschieten, dieren zoeken, balanceren, een boot trekken zoals vaartketsers boten moesten trekken over het kanaal, darts met denappels....en nog veel meer. Echte uitdagingen voor kleine en grote pagadders! Een kaart is niet nodig, volg gewoon de gele pagaddertjes op de weg en lees de opdrachten op de bordjes.

Waar te doen?

Het Pagadderpad begint aan de 37 meter hoge Sas4-Toren bij de buren in Dessel, waar je gemakkelijk je auto parkeert. Het pad loopt deels over Mols grondgebied, je stopt maar 50 meter van de gemeentegrens!

Wat meenemen?

  1. Handdoekje 
  2. Het Pagadderpad is voor waterratten en landdieren. Ben je eerder een waterrat? Neem dan zeker een handdoek mee, zodat spetteren en pootje baden geen probleem is! Voor de landdieren stippelen we een droge route uit.
  3. Picknick 
  4. Een prachtig picknickplekje bevindt zich op het Pagadderpad. Neem zelf wat lekkers mee of bestel vooraf een picknickpakket, mmmmmmm!
  5. Een rugzakje met veel lef
  6. Aan het begin of einde van je trip verzamel je al je lef en laat je zien dat je geen hoogtevrees hebt door de Sas4-Toren te beklimmen. 216 trapjes en 37 meter later vind je een prachtig uitzicht over meren en bossen in de omgeving.

 

Een plannetje heb je niet nodig. De pagadder op het gele bordje wijst de weg.  

Zoek ook bij iedere opdracht naar deze kleine pagadder want zij toont je wat je moet doen.

 

Contactgegevens

Sas4-Toren
Nieuwedijk 72Z, 2480 Dessel

Wanneer

Altijd toegankelijk

Voor wie

Speciaal voor kinderen

Geschikt voor rolstoelgebruikersNee

Prijs

Gratis

Reserveren

Niet nodig

Vertrek en aankomst

VertrekplaatsSas4-toren te Dessel

Bewegwijzering

Gele bordjes met 'Pagadder'

Faciliteiten

Picknick mogelijkJa
naar top