Toerisme Mol logo

5 wist-je-datjes over de abdij van Postel

De Abdij van Postel prijkt bovenaan de lijst met Molse toeristische toppers. Echt de moeite waard om een uitstap naar te plannen. Het zou jammer zijn om dat niet zelf te komen ontdekken! Bekijk de 5 leuke weetjes die je zin geven om de abdij van Postel met een bezoekje te vereren.
Wist je dat...

 …je op plaatsen komt waar je normaal niet mag komen?

 

We houden allemaal stiekem een beetje van exclusiviteit. Als je een gids inschakelt, neemt hij je mee naar betoverende plekjes die het publiek zonder gids niet kan bezoeken.

Je komt zeker meer te weten onder begeleiding van een expert!

 

…er nog echte paters in de abdij wonen?

 

In totaal zijn er een 30-tal broeders en priesters actief in de gemeenschap, waarvan 20 die in de abdij wonen. De 10 anderen wonen buiten de abdij waaronder 2 in Kinshasa. Je zal dus zeker een broeder of priester tegenkomen tijdens je bezoek!

 

…er ambachtelijk kaas gemaakt wordt in Postel?

 

Om in eigen onderhoud te voorzien, begonnen de paters met een kaasmakerij. Omdat dit nog altijd zo’n succes is, maken zo nog altijd ambachtelijk abdijkaas. In de abdij leer je de werking kennen met behulp van een film en enkele heerlijke proevertjes!

 

…de paters groene vingers hebben?

 

Op het domein van de abdij vind je ook de kruidentuin. Oorspronkelijk werd er alleen ginseng geteeld maar nu staat er een hele waaier aan kruiden geplant! De paters verkopen artisanale producten, gemaakt met de kruiden in het abdijwinkeltje.

 

…je na je bezoek aan de abdij een frietje kan eten in de frietstraat?

 

Na een dagje wandelen en sightseeën, kan een snackje wel smaken. In de buurt van de abdij vind je de Frietstraat. Daar kan je onder andere ijsjes, frietjes en hotdogs krijgen!

Nog meer weten? Bekijk snel de mogelijkheden!

Contactgegevens

+32 (0)14 27 24 26
naar top