Toerisme Mol logo

't Kristallijn

’t Kristallijn, is een socio-cultureel initiatief van Sibelco voor de integratie van cultuur & natuur. Gelegen tussen een voltooid ontginningsgebied en een actieve groeve van Sibelco kadert het in een unieke driehoek van cultuur, natuur en recreatie.

Sibelco beschouwt het als een verantwoordelijkheid om een goede relatie te onderhouden met haar omgeving en voert op dit vlak al tientallen jaren een gewaardeerd beleid van duurzaam ondernemen en exploitatie van haar groeves. Een beleid waar zuinigheid op natuurlijke rijkdommen centraal staat en in deze visie wil ze de grote aandacht voor de herstructurering van de groeves met stip aanhalen. Ze maakt er een erezaak van een unieke nabestemming te geven van een re-integratie in het landschap. Een mooi voorbeeld hiervan is deze site rond 't Kristallijn.

Tuin ‘t Kristallijn

Het terrein met een oppervlakte van 39550m² werd op basis van plannen van de gerenomeerde tuinarchitect Jacques Wirtz omgetoverd tot een deels publiek park en wandelpad met uitzicht op het meer. In de zanderige en arme ondergrond maken uniforme groepjes grassen (Miscanthus gracillimus) een uiterst natuurlijke, wuivende beweging. Deze grote grasbedden gaan mooi op in de omgeving en scheppen de indruk dat de natuur zelf ze aanlegde. Ook in de winter houdt de grijsbeige kleur van de droge grassen de structuur zichtbaar.

Contactgegevens

Blauwe Keidreef 3
Rauw
+32 (0)11 55 36 98

Reserveren

Wil je fotograferen in de private tuin? Dat kan door vooraf te reserveren op het nummer 011 55 36 98

naar top

Niets missen van Mol? Wij houden je op de hoogte!