Toerisme Mol logo

Postelse harde abdijkaas – erkend streekproduct

De schrale Kempen kende in vroegere tijden geen kaasboeren. Daar brachten de Norbertijnen van Postel verandering in door de boerderij van de abdij uit te bouwen tot een modern landbouwbedrijf met een grote veestapel en een kaasmakerij. We spreken anno 1947.

Vandaag wordt de abdij van Postel in de streek vereenzelvigd met kaas. De productieomvang steeg en de laatste jaren kwamen er ook verschillende kaastypes bij. Het meest typische en traditionele product van Postel zijn de harde kazen, rond of in broodvorm. De kazen worden bereid binnen de abdijmuren met melk van koeien die grazen in de omliggende weiden.

Contactgegevens

Abdijwinkel aan het wit poortgebouw van de abdij
Abdijlaan 16
Postel

Openingsuren

Week van 9-9-2019 tot 15-9-2019

  • Maandag10 - 12 uur & 14 - 18 uur
  • Dinsdag10 - 12 uur & 14 - 18 uur
  • WoensdagGesloten
  • Donderdag10 - 12 uur & 14 - 18 uur
  • Vrijdag10 - 12 uur & 14 - 18 uur
  • Zaterdag10 - 18 uur
  • Zondag10 - 18 uur
Sluitingsdagen

Woensdag

naar top

Niets missen van Mol? Wij houden je op de hoogte!