Toerisme Mol logo

Groene halte Mol-Dessel

Meer info
De wandeling van 14 km gaat van Mol naar Dessel en gaat langs een aantal prachtige stukjes natuur. Het 64 ha grote bosgebied De Galbergen spreekt zowel volwassenen als kinderen aan. In de Broekbeemden wisselen kleine akkers en weiden met houtkanten en bomenrijen elkaar af. Je wandelt langs de witzandwinningsputten, die behalve een recreatieve functie een belangrijke rol spelen in natuurbehoud, voor onder meer doortrekkende watervogels.
foto: Schuurwandeling Sluis.jpg
  • foto: Sas4-toren 2.jpg
  • foto: voor gemeentes.png
  • foto: Kaart.jpg

Kom met de trein naar Mol en geniet van een 14 km lange wandeling van Mol naar Dessel. De wandeling gaat langs een aantal prachtige stukjes natuur.  Het 64 ha grote bosgebied De Galbergen spreekt zowel volwassenen als kinderen aan.

In de Broekbeemden wisselen kleine akkers en weiden met houtkanten en bomenrijen elkaar af. Je wandelt langs de witzandwinningsputten, die behalve een recreatieve functie een belangrijke rol spelen in natuurbehoud, voor onder meer doortrekkende watervogels. Je eindbestemming is de markt van Dessel. Hier kan je gemakkelijk de bus terugnemen naar het station van Mol.

Contactgegevens

+32 (0)14 27 24 26

Prijs

Gratis

Vertrek en aankomst

VertrekplaatsStation NMBS Mol
AankomstplaatsBushalte De Lijn Dessel Markt

Afstand

14 km

Bewegwijzering

Meer info
naar top