Toerisme Mol logo

Wilfried Peeters fietsroute

Fiets mee in de sporen van Wilfried Peeters. Deze fietstocht is 77 kilometer lang en bestaat uit twee lussen van 30 en 47 kilometer. Zo kan iedereen, recreatieve fietser tot doorwinterde wielertoerist, het hart ophalen. Aan de start vind je een infobord met de fietsroute. Onderaan vind je brochures met meer informatie over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt en interessante weetjes.
foto: Foto Wilfried Peeters
  • foto: 0019456.jpg
  • foto: PEETERS-12.jpg

De Fitte

Wilfried Peeters, ook wel bekend als ‘de Fitte’, werd geboren in Mol op 10 juli 1964.  Wilfried begon zijn wielercarrière bij de Balense Bicycle Club. Van 1986 tot 2001 was hij  professionele wielrenner.

Wilfried was vooral bekend als specialist kasseienrennen en reed in totaal 33 monumenten, waaronder 9 keer de Ronde van Frankrijk. Hier won hij twee keer de ploegentijdrit in 1993 en 1994.


Palmares

In 1994 won hij Gent-Wevelgem. In 1998 werd hij 3de in Parijs-Roubaix, een jaar later behaalde hij een 2de plaats.
Na zijn wielercarrière werd hij ploegleider van het Quick-Step-team van Patrick Lefevere, waar hij ondertussen al meer dan 21 jaar zijn ervaring als wielrenner gebruikt om het team te leiden in de kasseienklassiekers en andere rondes.

Zijn ploegleiderscarrière liep ook jarenlang samen met vele overwinningen van Tom Boonen.


Wilfried heeft drie kinderen: Yasmien en de tweeling Laura en Yannick. Yannick is ook enkele jaren renner geweest. Hij werd één keer Europees kampioen in het veldrijden en 2 keer Belgisch kampioen.

Opgelet! Wegens werken aan de oever kanaal Dessel- Schoten, zijn wij genoodzaakt een omleiding te voorzien. Volg de omleidingsborden Wilfried Peeters.

Contactgegevens

+32 (0)14 27 24 26

Prijs

Gratis

Vertrek en aankomst

VertrekplaatsSluis 180
AankomstplaatsSluis 180

Afstand

77 km (30 en 47 km)

Bewegwijzering

Bewegwijzering Wilfried Peetersroute
Bewegwijzering

Programma

GPX-bestanden:

Grote Route

Route Noord

Route Zuidnaar top