Toerisme Mol logo

Weekendje weg? Kom gezellig proeven van de Abdij van Postel!

Ontdek hier alle logies
Zoek je inspiratie voor een leuk weekend? Al eens aan Postel gedacht? De prachtige omgeving leent zich ideaal om vanuit je logies naar de Abdij te fietsen en daar de lokale troeven te ontdekken! Een bezoek aan de Postelse frietstraat en de abdijwinkel met lokale lekkernijen mag niet ontbreken. Daarnaast voor de wandelaars ook prima te combineren met de wandeling ‘De Ronde Put’ die meedingt voor de titel ‘Wandeling van het jaar’.
foto: Banner proeven abdij Postel.png

De Abdij van Postel

De imposante abdij werd al in de twaalfde eeuw opgericht. Het zijn de norbertijnen die er sinds die tijd de streek ontginnen en gastvrijheid hoog in het vaandel dragen. Vanwege hun witte pij noemt men ze ‘witheren’. Ze doen aan bosbouw, landbouw en veeteelt. Om in hun eigen onderhoud te voorzien brouwden ze bier en maakten ze kaas. Ondertussen is dit uitgegroeid tot een ware, ambachtelijke industrie. Eentje waar de toeristen maar al te graag op afkomen. Eenmaal binnen de abdijmuren overvalt je een merkwaardige rust.

Fietslus Rondje #MooiMol

Speciaal voor de abdij van Postel rijgen we twee fietslussen aan elkaar. Dit zorgt voor 50 kilometer aan ontdekkingsplezier in onze mooie gemeente. De lus brengt je naar de allermooiste plekjes, je zal niets missen van MooiMol!

Het abdijwinkeltje

In de abdijwinkel vind je uiteraard Postelbrood, Postelbier en Postelkaas, maar ook artisanale producten die de Norbertijnen uit de abdij maken uit de prachtige kruidentuin die van kloosterapotheek tot modern kruidenlabo evolueerde door de jaren heen.

De Postelse frietstraat

Tijdens de lente- en zomerperiode kan je op mooie dagen in en rond de abdij van Postel een ijsje, zakje friet of hotdog eten in de frietstraat. Het is dan ook voor vele mensen een jarenlange traditie om hier een bezoek aan Postel mee af te sluiten!

Tal van terrasjes

Tijdens je wandel-of fietstocht nodigen de vele terrasjes je uit om gezellig te pauzeren bij een hapje en een drankje. De horeca-uitbaters doen er alles aan om je tijdens die pauze zo goed mogelijk te verwennen! Vanaf 8 mei zullen zij hun terrasjes openstellen.

Wandeling ‘De Ronde Put’

Op de grens van Postel en Retie bevindt zich het beschermde gebied van de Ronde Put. Het is één van de weinige, nog ongerepte natuurgebieden in de Kempen en ornithologisch en botanisch van groot belang. De plas en de omliggende moerassen en rietvelden liggen temidden van een oud cultuurlandschap met bossen en kleinschalige landbouwpercelen, voornamelijk bestaande uit weiland. Deze mooie wandeling is genomineerd voor ‘Wandeling van het jaar’, en of dat terecht is!

Contactgegevens

+32 (0)14 27 24 26
Ontdek hier alle logies
naar top