Toerisme Mol logo

Fietstocht door de velden van Postel

Bestel
Nog tot 30 september kan je deelnemen aan de fietstocht door de velden van Postel. Gedurende 22 km volg je de aangegeven knooppunten met als vertrekplaats de abdij van Postel. Onderweg passeer je langs landbouwbedrijven waar je telkens een ‘boerenweetje’ voorgeschoteld krijgt.
foto: Flyer Fietsen door de velden van Postel

Zomer van de Korte keten

De fietstocht past in de ‘Zomer van de Korte Keten’. Door de coronacrisis kon de ‘Week van de Korte Keten’ niet doorgaan. In de plaats daarvan zetten de verschillende Vlaamse provincies de korte keten een hele zomer in de kijker. Verschillende organisaties en producenten heten je welkom op hun activiteit waarbij ze lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers plaatsen.

Wat is de korte keten?

Korte keten is een manier van kopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen de producent en consument. Op die manier kan de landbouwer de prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product, maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers en verpakkingsafval. Bovendien ondersteun je zo de lokale economie.

Te verkrijgen bij

De flyer met de routebeschrijving en de boerenweetjes is gratis verkrijgbaar bij de dienst toerisme, ecocentrum De Goren en Huyze Colibrant

Vertrek en aankomst

VertrekplaatsDe fietstocht start op de parking van de abdij van Postel, Abdijlaan 10. Van daaruit volg je de knooppunten: 77 – 72 – 12 -74 – 75 – 260 – 232 – 76 – 77. Geniet onderweg van de natuur en kom meer te weten over het landbouwleven.
Bestel
naar top