Toerisme Mol logo

Hét shoppingcentrum van de Kempen

In onze gemeente kan je voor alles terecht. Van grote winkelketens tot van die kleine, gezellige, ambachtelijke zaakjes. Waar het geurt naar handgemaakte pralines of waar in de koeltoog de beste kipkap van de Kempen pronkt in een grote ovenschotel. En wie eventjes de benen rust wil gunnen, vlijt zich neer op het terras van één van de vele horecazaken. Als het weer niet meezit: binnen is het al minstens even gezellig. Mol is hét shoppingcentrum van de Kempen. En wel om deze 5 redenen:
foto: _MG_5784.JPG

1. Unieke mix van authentieke lokale shops én straffe ketens.

Mis je in een grootstad kleine, lokale boetiekjes? Of ontbreken grote ketens in de kleine dorpjes? In Mol profiteer je van beide werelden. Je hoeft niet te kiezen, want Mol heeft het gewoon allebei.

Bekijk hier het aanbod.

2. Goedkoopste parkeertarieven

Goedkoop én vlakbij! In vergelijking met de andere winkelcentra in de Kempen heeft Mol veruit de goedkoopste parkeertarieven. Zo betaal je in de betalende zones amper 0,60 euro per uur en mag je vier uur blijven staan. De grootste parkeertroef is het Rondplein. Pal in het Centrum, 130 plaatsen, zowel dichtbij alle winkels als horecazaken. Daarbovenop bieden we 3 gratis randparkings aan waar je een hele dag gratis mag blijven staan. De ‘verste’ ligt op amper 6 minuten wandelen van de winkelstraat. Daar blijft onze grootste troef parking Rivierstraat. De korte wandelroute naar het Centrum loopt naast de prachtige Nete, geliefd bij tal van wandelaars.

Wil je gratis parkeren? Bekijk onze handige infografiek

3. Het winkelcentrum van Mol is gezellig compact.

Vanaf het station tot aan de Markt brengt een breed en aangenaam voetpad je langs tientallen winkels op een gevarieerde winkelas. Met de Lakenmakersstraat, het Rondplein en de Corbiestraat kan je een mooie winkeldriehoek vormen. We hebben meer dan voldoende winkels voor een dag shoppingplezier. Van oogverblindend juwelenboetiekje tot smakelijke broodjeszaak, alles vind je op wandelafstand.

4. Bruisende horecazaken

Na al dat winkelen honger en dorst gekregen? Geen probleem! Ook in horeca blinkt Mol uit. Van een gezellige brasserie, een gastronomisch restaurant tot en met originele koffiebars. Van cappuccino tot sushi, voor ieder wat wils in Mol, en dat allemaal in het Centrum tussen de winkels!

Welke horecazaken vind je in het centrum?

5. Even uitblazen langs de Nete

Midden in het Centrum biedt De Nete een plekje stilte in de drukte. Zwemmende eendjes, een treurwilg die meewiegt met de wind. Je vindt er genoeg bankjes om de voeten even wat rust te geven, en in een wip wandel je terug het Centrum binnen. De Nete loopt volledig parallel met onze grote winkelstraat. Het zorgt ervoor dat je op elk moment een zijpadje kan nemen om de drukte in of uit te stappen! Een unieke combinatie van shoppen en natuur.

Contactgegevens

Dienst lokale economie
Molenhoekstraat 2
+32 (0)14 33 08 98
naar top