Toerisme Mol logo

Sint-Willibrorduskapel Ezaart

Deze kapel in barokstijl werd onder impuls van onderpastoor Pots in 1696 opgetrokken ter vervanging van een middeleeuws bedehuis. Ze is toegewijd aan de Heilige Willibrordus, beschermheilige tegen zenuwziekten en de Heilige Marculphus. Rond 1840 dient de kapel als ‘lijn’ van de douanen. Deze heren kijken toe of al het hoornvee dat voorbijkomt gebrandmerkt is en dat elk stuk laken in Ezaart vervaardigd en in Mol geblauwd, aangegeven wordt. Na WOI doet de kapel dienst als klaslokaal.

De vzw Vrienden van de Sint-Willibrorduskapel en het gemeentebestuur stellen de kapel met haar prachtige akoestiek ter beschikking van de gemeenschap. Regelmatig gaan hier kleinschalige culturele activiteiten door zoals tentoonstellingen, concerten en voordrachten.

Contactgegevens

Ezaart z/n, secretariaat: Feynend 20
Ezaart
0497 422 832
naar top

Win duizenden lichtjes in #MooiMol’

We hebben het geluk dat 2 originele lichtstoeten van de Kempen in Mol plaatsvinden, elk met een uniek karakter. Dit jaar slaan enkele wagenbouwers van de 2 lichtstoeten de handen in elkaar om een unieke Mol-in-Scène-lichtstoetwagen te ontwerpen voor dat andere creatieve Molse wonder, Mol-in-Scène II. Laat je e-mailadres achter en maak kans op 4 tickets voor elk deel van dit unieke drieluik. Je krijgt er nog een dinertje gratis bij!

Niets missen van Mol? Wij houden je op de hoogte!