Toerisme Mol logo

Geleid bezoek: Jakob Smitsmuseum

Reserveer
Een bezoek aan het Jakob Smitsmuseum in Sluis laat je kennismaken met de hoogst getalenteerde schilder. Decennialang legde Smits het typische Kempense leven vast op doek. In het museum kan je de werken van Smits en zijn tijdgenoten in alle rust bekijken.

Weinig kunstenaars hebben de Kempen zo treffend vereeuwigd als Jakob Smits. Hij had een grenzeloze bewondering voor het alledaagse boerenleven, het religieuze karakter van de volksmensen en de Kempense natuur. Smits zag het levenslicht in 1855 in Rotterdam. In 1888 verhuisde hij naar Achterbos waar hij bleef tot zijn dood in 1928. In deze veertigjarige periode penseelde en etste hij een oeuvre bij elkaar dat door August Vermeylen een ‘hoogste glorie van onze kunst’ genoemd werd.

Contactgegevens

Sluis 155a
Sluis

Wanneer

Het hele jaar door

Voor wie

Geschikt voor alle leeftijdsgroepen

Geschikt voor rolstoelgebruikersJa
Aantal personenMaximum 25 deelnemers per gids. Meerdere gidsen mogelijk

Prijs

60 euro per gids

 

Reserveren

Noodzakelijk

Tijdsduur

1,5 uur
Reserveer
naar top

Win duizenden lichtjes in #MooiMol’

We hebben het geluk dat 2 originele lichtstoeten van de Kempen in Mol plaatsvinden, elk met een uniek karakter. Dit jaar slaan enkele wagenbouwers van de 2 lichtstoeten de handen in elkaar om een unieke Mol-in-Scène-lichtstoetwagen te ontwerpen voor dat andere creatieve Molse wonder, Mol-in-Scène II. Laat je e-mailadres achter en maak kans op 4 tickets voor elk deel van dit unieke drieluik. Je krijgt er nog een dinertje gratis bij!

Niets missen van Mol? Wij houden je op de hoogte!