Toerisme Mol logo

Jakob Smits sociaal geëngageerd

De ‘meester’ kon soms nukkig uit de hoek komen, maar toch kon hij goed met de mensen van Achterbos overweg. Vooral zwakken en onmondigen konden op zijn steun rekenen. Vaders van veroordeelden, ontslagen arbeiders of betrapte stropers… ze wisten Smits te vinden.

Diezelfde sociale bewogenheid toonde hij toen hij tijdens W.O. I de leiding van de voedselvoorziening op zich nam. In zijn woning – het Malvinahof – was het een komen en gaan. En vaak niet van de geringsten. Staatsministers, Nobelprijswinnaars en cultuur- ministers maakten er hun opwachting. En natuurlijk vele, vele kunstenaars.

Contactgegevens

Jakob Smitsmuseum
Sluis 155
Sluis
014 31 74 35
naar top

Win duizenden lichtjes in #MooiMol’

We hebben het geluk dat 2 originele lichtstoeten van de Kempen in Mol plaatsvinden, elk met een uniek karakter. Dit jaar slaan enkele wagenbouwers van de 2 lichtstoeten de handen in elkaar om een unieke Mol-in-Scène-lichtstoetwagen te ontwerpen voor dat andere creatieve Molse wonder, Mol-in-Scène II. Laat je e-mailadres achter en maak kans op 4 tickets voor elk deel van dit unieke drieluik. Je krijgt er nog een dinertje gratis bij!

Niets missen van Mol? Wij houden je op de hoogte!