Toerisme Mol logo

Jakob Smitsmuseum

Het Jakob Smitsmuseum heeft zijn thuishaven in de oude pastorie van Sluis. In dit prachtige museum kan je de werken van meester Jakob Smits bewonderen.

Regelmatig zijn er thematentoonstellingen met werken van andere kunstenaars uit de 'Molse School'. Het museum mocht ook al gastheer zijn voor onder andere prestigieuze tentoonstellingen van de etsers Rembrandt en Goya.

Jakob Smits is één van onze grootste Belgische schilders. Hij werd in 1855 in Rotterdam geboren, maar kwam al in 1888 naar ons gehucht Achterbos. Hij bleef hier tot zijn dood in 1928. In die periode penseelde en etste hij een oeuvre bij mekaar dat door August Vermeylen een 'hoogste glorie van onze kunst' genoemd werd.

Contactgegevens

Sluis 155
Sluis
014 31 74 35

Accommodatie

Lift en ruime parking aanwezig

Faciliteiten

Busparking op wandelafstandJa
naar top

Win duizenden lichtjes in #MooiMol’

We hebben het geluk dat 2 originele lichtstoeten van de Kempen in Mol plaatsvinden, elk met een uniek karakter. Dit jaar slaan enkele wagenbouwers van de 2 lichtstoeten de handen in elkaar om een unieke Mol-in-Scène-lichtstoetwagen te ontwerpen voor dat andere creatieve Molse wonder, Mol-in-Scène II. Laat je e-mailadres achter en maak kans op 4 tickets voor elk deel van dit unieke drieluik. Je krijgt er nog een dinertje gratis bij!

Niets missen van Mol? Wij houden je op de hoogte!